28/08/2016: Дино Мерлин ще пее в Банско на фестивала Бохеми 2016

Дино Мерлин Бохеми Банско 2016
© webpublicapress.net

Дино Мерлин е специалният гост на балканския фестивал "Бохеми" Банско 2016. Легендарният босненски изпълнител ще направи първия си самостоятелен концерт в България. Учатието на певеца е насрочено на 3 септевмри 2016г. от 21 часа на централния площад "Никола Вапцаров" в Банско. Входът е свободен!

Дино Мерлин (с истинско име Един Дервишхалидович) е роден през 1962 година в Сараево, СР Босна и Херцеговина, Югославия. Босненският певец, композитор и текстописец е един от най-известните и обичани изпълнители на Югославия. Автор е на текста на първия национален химн на Босна и Херцеговина „Jedina si, jedina“. Два пъти представя страната си на „Евровизия”, както и на десетки световни конкурси. Разпознаваеми са изпълненията му с Весна Змиянац и Горан Брегович, пял е на една сцена с Рей Чарлз, Мерцедес Соса и много други.

Гостите на фестивала ще се насладят на невероятните хитове на Дино Мерлин "Kad zamirišu jorgovani" (дует с Весна Змиянац), "Moj je zivot Svicarska", "Da šutiš" и много други. Обещанието на организаторите и Община Банско е за истински празник на музиката, живия неравноделен ритъм и културното разнообразие в подножието на Пирин планина, на 3-ти и 4-ти септември. Пълна програма на събитието можете да видите тук.

Dino Merlin i Vesna Zmijanac - Kad zamirišu jorgovani


Сподели с приятелиКоментирай